Svi se mi kad tad, ali najmanje 3-4 puta u životu sretnemo s uređenjem kupaonice. I onda nastanu problemi. Trebamo donijeti nimalo jednostavne odluke a ovo su samo neke:


-želimo li veću i kako proširiti kupaonicu koju već imamo


-tuš ili kada


-skupe ili jeftine pločice


-odvojeni wc ili wc u sklopu kupaonice



Kako se kupaonica ne renovira svake godine jako je važno dobro isplanirati sve korake.


Veća ili manja kupaonica


Kupaonica je intimno srce našega doma i naša preporuka je da bude što je moguće veća. Naravno da to ovisi o prostoru kojim raspolažete, ali ako ikako možete povećajte je i neće vam biti žao. Osjećat će te se ugodnije i lakše će te organizirati prostor.



Tuš ili kada


Kade su pripadale vremenu kada smo se mogli satima izležavati i nismo morali gledati na sat. Tuševi su za one koji nemaju vremena. Pa što onda izabrati? Naš savjet je i jedno i drugo. Odlučite li se samo za kadu, nećete imati tuš. Izaberete li tuš, nećete imati mjesto gdje se možete povremeno opustiti. Ako nemate dovoljno prostora uvijek možete nadograditi tuš na kadu, pa imati i jedno i drugo.




Skupe ili jeftine pločice


Svjesni smo da je kriza, da se teško živi i da je novaca malo ili nimalo. Zato veliki broj ljudi kupuje najjeftinije pločice, tuševe i ostale sanitarne materijale. Ali je li to najbolja odluka? Mi mislimo da nije. Bolje je malo odgoditi preuređivanje i uštedjeti još malo novaca, nego kupiti najjeftinije cijevi ili pločice. Kupaonica se renovira u prosjeku nakon 10 godina i nije svejedno kakav ćete materijal ugraditi. Ako nakon dvije ili tri godine morate razbijati pločice da bi promijenili cijev ili vam se odlijepe pločice zbog jeftinog ljepila onda baš i niste puno uštedjeli.




Odvojite wc od kupaonice


Naravno da i ova odluka ovisi o prostoru s kojim raspolažete, ali svakako bi trebalo imati odvojeni wc. Osim očitih prednosti, kupaonica i wc imaju potpuno različite namjene i jedini razlog zašto su spojene je ušteda prostora.


Odvojite kupaonicu i neće vam se dogoditi da vas netko ometa dok se vi opuštate i brinete o svome tijelu.


Slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja ili trebate neki savjet.