Kupaonica sa prostorom za pranje rublja: izbor i organizacija namještaja i dodataka


Dizajn kupaonice sa prostorom za pranje rublja sve je traženija usluga, bez obzira na veličinu kuće. U većini slučajeva ovaj važan prostor zahtijeva stručno i profesionalno oko da procijeni izbor i pozicioniranje najučinkovitijeg namještaja.


Međutim, funkcionalnost više nije dovoljna. Suvremeni potrošač sve je pažljiviji prema rublju, koje mora iskoristiti svaki prostor ne zanemarujući estetiku. Uređaji imaju sve profinjeniji dizajn, a namještaj sobu čini profinjenom, udovoljavajući ukusu vlasnika.


U većim je kućama moguće razviti neovisnu praonicu rublja, na primjer korištenjem druge kupaonice ili pretvaranjem podrumskih površina, poput podruma.


U manjim domovima rublje se može integrirati u drugu sobu ili zamijeniti mini kupaonicu. U oba slučaja potrebna su rješenja za opremanje prostora koja štede prostor kako bi se iskoristili svi dostupni centimetri.


Bez obzira na raspoloživi prostor, dizajn praonice mora težiti stvaranju funkcionalnog i istodobno ugodnog okruženja.


Tlocrt kupaonice mora pažljivo razmotriti umetanje svih elemenata (kupaonske armature, tuš kabine, namještaj i uređaji), kako bi se osigurala lakša pokretljivost i korištenje prostora.


Klasični umivaonik ili praonik?


Umivaonik je temeljni element kako u kupaonici tako i u praonici rublja.


Iako su performanse strojeva za pranje rublja postigle ogroman napredak u pranju osjetljivih proizvoda, prisutnost prostora za pranje dodana je vrijednost u funkcionalnom smislu.


Ako je dostupan prostor vrlo ograničen, korisno je razmisliti o postavljanju dubokog praonka s podnožjem. Podešavajuće podnožje omogućuje kupcu da bez napora postavi pravu konfiguraciju, odabirući između sudopera i praonika, prema potrebi.


Na taj se način stvara uvlačivi prostor za pranje rublja, što ne utječe na dizajn kupaonice.


Izbor namještaja za pranje rublja


Kao što se očekivalo kada se govori o tlocrtu, izbor i postavljanje namještaja moraju biti pravovremeni, pogotovo kada je konačni rezultat kupaonica s tušem u praonici.


Nužno je unaprijed imati sve potrebne informacije o uređajima i različitim tehničkim potrebama prostorije, poput mjesta odvoda i električnih utičnica ili vodovodne sheme kupaonice.


Kakav uređaj? Hoće li se postaviti perilica i sušilica rublja ili perilica sa funkcijom sušenja rublja?


Imaju li uređaji utovar s gornje ili prednje strane?


Jesu li izabrani kompaktni modeli ili modeli velike nosivosti?


Ta su pitanja temeljna u odabiru namještaja za pranje rublja, posebno u pogledu dubine. Širok raspon prijedloga u Arblu katalogu uzima u obzir sve moguće funkcionalne potrebe.


Elementi mogu primiti jedan uređaj, okomito opremivši preostali prostor policama ili omogućiti postavljanje perilice rublja i sušilice u stupac. Umjesto toga, drugi se stupci mogu koristiti kao rješenje za odlaganje metle, stvarajući mali organizirani ormar.


Organizirajte rublje zahvaljujući priboru


Red i čistoća izuzetno su važni u kupaonici za pranje rublja, pogotovo ako je prostor ograničen. Moderna rješenja za opremanje omogućuju izbor mnogih funkcionalnih dodataka koji omogućuju organizaciju svakog detalja.


Moguće je odabrati komplete za pranje rublja, košare za pranje odjeće i odjeće koja se glača, stalke za sušenje odjeće, stalke za cipele, kolica s kotačima koji sadrže deterdžente i još mnogo toga. Njihova konfiguracija omogućit će vam stvaranje praktične prostorije za pranje rublja koja prati ukus klijenta.


Trebate li dizajnirati praonicu rublja ili obnoviti kupaonicu kako bi se u nju uklopila? Inspirirajte se našim projektima i otkrijte sva Arblu rješenja u seiji Lavanderia i obratite se našem timu s povjerenjem!